Mindful fotograferen

De optimale pauze voor jouw team

“Samenwerken met Kelly is heel fijn: de communicatie loopt vlot en Kelly stelt zich zeer flexibel op. Altijd bereid om mee te denken over vorm en inhoud. De gemaakte afspraken worden bovendien netjes nageleefd. De workshops zelf zijn een echte meerwaarde voor het vormingsaanbod van CM. Goed voorbereid en met de glimlach begeleid. We kregen niets dan positieve reacties van de deelnemers.”

CM Gezondheidszorg

Wanneer ik helemaal wil ontspannen, ga ik fotograferen in de natuur. Zonder doel, gewoon zijn, bewegen, genieten, observeren en foto’s maken van wat mijn aandacht trekt.

Toen we tijdens de corona-periode enkel buitenactiviteiten mochten doen, ontwikkelde ik de workshop ‘Mindful Fotograferen’. Overal in Vlaanderen begeleidde ik kleine groepjes doorheen een prachtig stukje natuur. Samen konden we vertragen, verbinden met elkaar, onze blik verruimen en rust vinden in ons hoofd.

Ook vandaag, in onze drukke en snelle wereld, heeft ons brein en lichaam nood aan ontspanning. Omdat we bijna altijd ‘aan staan’ (=doelgerichte aandacht), is het nodig om onze aandacht eens de vrije loop te laten gaan. 

“Let’s stop telling each other how busy we are.”

Hoe gaan we te werk?

Geen voorkennis nodig over fotogratie.
Telefoon met camera of fototoestel nodig.
Wat je leert tijdens de workshop, kan je blijvend toepassen in jouw dagelijks leven en op jouw werk, op jouw eentje of samen met collega’s, vrienden of familie.
Workshop van een halve dag incl. rustige wandeling :-)

Workshop

Mindful fotograferen

Tijdens de workshop gaan we samen aan een rustig tempo wandelen in de natuur. We nemen de tijd om bewust te observeren en anders naar onze omgeving te kijken. Wat jouw aandacht trekt, leg je vast op foto. Nadien wisselen we onze eye-openers aan elkaar uit, wat verbindend en inspirerend werkt.


De workshop ‘Mindful Fotograferen’ bevat alle kenmerken van een optimale pauze voor jouw team:

  • Verandering van gevoelssfeer door al jouw zintuigen te prikkelen
  • Vrije aandacht; je observeert zonder doel
  • Bewuste ademhaling
  • Beweging

Workshop van een halve dag incl. wandeling.

Intussen organiseerde ik deze workshop samen met organisaties zoals:
Success message!
Warning message!
Error message!