Intentionele Loopbaan

Inleiding

Onze maatschappij gaat hard en verandert zo snel dat deze uitspraak al bijna passé is. Willen we alsmaar meer en sneller? Of denken we vooral dat het zo hoort? Of doen we gewoon mee op automatische piloot?

Als loopbaancoach komt ik bijna dagelijks in contact met mensen die zich ongelukkig voelen op het werk. Ze zijn moe, minder gemotiveerd, halen te weinig voldoening en zingeving uit hun job. Blijkt telkens ook dat ze zichzelf kwijtgeraakt zijn en niet meer weten wat ze echt graag doen en wat ze echt belangrijk vinden. Na ruim 5 jaar diezelfde tendens op te merken, heb ik besloten om er een boek over te schrijven: ‘De Intentionele Loopbaan’.

Een heldere kijk krijgen op onze waarden, onze interesses, onze energielekken en onze talenten helpt ons opnieuw te verbinden met onszelf. Door deze kennis ook te integreren, ontstaat stapsgewijs een innerlijk kompas dat ons begeleidt naar bewuste, duurzame loopbaankeuzes en meer werkgeluk. Het wordt een loopbaan die vertrekt vanuit onze essentie. In mijn boek zullen tal van inzichten, oefeningen en handvaten staan die je helpen hiertoe te komen.

Het boek is gericht naar mensen die vanuit hun eigenheid willen floreren op het werk alsook naar elke professional die impact heeft op het werkgeluk van anderen, zoals loopbaancoaches, leidinggevenden en HR professionals.

Het is altijd al een kinderdroom geweest, een boek schrijven. Ik ben ontzettend dankbaar dat Uitgeverij Academia Press mij de kans geeft om dit avontuur aan te gaan. De publicatie is voorzien in november 2024. Op deze pagina kunnen jullie het ganse proces mee volgen. Ik vind het best wel spannend en hoop zo hard dat het me zal lukken om al mijn bevindingen in een coherent en inspirerend geheel te gieten. Maar zoals A. Einstein het zei: “A ship is always safe at the shore but that is not what it is built for”.


Tijdlijn

  • sept. 2023

  • Jan. 2024

  • Aug. 2024

  • Nov. 2024

Start van het schrijfproces

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. 

Als eerste op de hoogte?

van nieuwe trajecten, workshops of inspirerende invalshoeken rond leef- en werkgeluk? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief of volg me op IG @maniola.be

Success message!
Warning message!
Error message!